Начин на приготвяне
Пилешка супа без картофи - вкусна и икономична чорба.
В тенджера изсипваме около 2 литра вода, като добавяме пилешкото месо и сол на вкус.
По време на варенето на пилето се образува пяна, която трябва да отстраним.
Когато е готово пилешкото месо, го изваждаме от бульона и го прецеждаме.
Обелваме лука и го нарязваме на ситно, а моркова настъргваме.
Към бульона добавяме моркова и лука, и оставяме да поврят 5 минути.
След 5 минути добавяме и натрошеното фиде и оставяме да ври до пълно сваряване.
Обезкостяваме си свареното пилешко месо и го накъсваме на дребни парченца и тях добавяме към супата с фиде.
Преди да премахнем супата, поръсваме със ситно нарязан магданоз и веднага отстраняваме готовата пилешка супа.
Поднасяме, докато е още топла гозбата.