Меки ореховки от баба

Аника ВойтАника Войт
Новак
9011k45
Меки ореховки от баба
Снимка: Аника Войт
1 / 3
06/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции25
"Домашните ореховки на баба - вкус, който трудно бихте могли да замените с каквито и да е други сладки"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си предварително в купа смените орехи заедно с брашното и едно пакетче ванилия. Разбъркайте сместа добре.

Вземете друга дълбока суха купа и в нея разбийте белтъците заедно със захарта. Бъркайте задължително с миксер. Първо на ниска степен, след минута и на максимална.

След около 5-6 минути разбиване, ще се получи гъста кремообразна смес.

Към тази смес, постепенно лъжица по лъжица, добавете и сухата. Вече бъркайте много леко и се старайте да не спада обема на белтъците.

Следва оформянето на домашните ореховки. Ако имате шприц за сладки, използвайте него, ако не, може да направите и малки топчета с ръка и леко да ги притиснете.

Печем меките ореховки от баба в предварително зягрята фурна на 180 градуса за около 10-15 минути.

Страхотни меки сладки за следобедно кафе!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: