Вратни пържоли с гъбен сос на фурна

29/07/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо113
  • Преглеждания за месеца94
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • свински пържоли - 6 бр. вратни
  • гъби - 6 бр.
  • готварска сметана - 200 мл
  • сол
  • черен пипер
  • краве масло - бучка
  • коняк - 1 капачка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пържолите и ги поръсете със сол и черен пипер. Разтопете кравето масло в тиган.

Запечатайте пържолите от двете страни. Извадете и подредете в тавичка за готвене.

Обелете гъбите и нарежете на филийки. Изпържете гъбите в същата мазнина. Добавете коняка, а след няколко минути и сметаната. Сложете сол и черен пипер на вкус. Изчакайте да заври и махнете от котлона.

Залейте пържолите с тях и поставете в предварително загрята фурна на 180 градуса и печете 40 минути.

Изключете, оставете леко да се охлади и сервирайте веднага.

Вратните пържоли с гъбен сос на фурна са готови.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар