Домашни варени гевреци

24/06/2020
"Домашни варени гевреци - хапвайте без да се срамувате "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо311
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 600 г
  • масло - 1 с.л. разтопено
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • мая - 1/2 пакетче суха
  • вода - 200 мл
  • вода - 2 л за варенето
  • масло - разтопено за намазване
  • сол - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопляме водата и добавяме 2 с.л. брашно и захарта. Оставяме за 5-6 минути да се активира маята.

Пресяваме брашното в широк съд и добавяме солта, маслото и сместа с маята.

Омесваме гладко тесто, покриваме го с кърпа и го оставяме за час и половина да втаса.

Кипваме водата за варенето на домашните гевреци в тенджера.

Разделяме тестото на 6 части и от тях оформяме гевреци. Пускаме гевреците във врящата вода.

Когато изплуват, ги изваждаме внимателно и ги подреждаме в тава, която сме покрили с хартия за печене.

Намазваме варените гевреци с малко разтопено масло и поръсваме с по малко сол.

Печем домашните варени гевреци на 200 градуса около 15-20 минути до златисто.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар