edin.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Кремове за Торта»Домашен карамелен крем за торта

Домашен карамелен крем за торта

Домашен карамелен крем за торта
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 2
18/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции1
"Сладостта и ароматът на този карамелен крем ще направят всеки десерт още по-вкусен"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка или касерола се сипва захарта и на средна температура се разтопява захарта до светъл карамел.

Изсипва се прясното мляко и се бърка докато се разтопи карамелът. С водата се разбива брашното и трите жълтъка.

В млякото с карамела, поставено на котлона, се изсипва сместа с жълтъците и се вари с непрекъснато бъркане до сгъстяване на крема. Сваля се от котлона.

Студените белтъци се разбиват с пудрата захар на пухкав сняг.

Добавят се към карамеления крем за торта като се разбърква с ръчна бъркалка за да стане хомогенна смес.

Така приготвен кремът за торта се охлажда и след това намазваме нашата торта.

А може да се насипе в купички и да се консумира като десерт.

Домашният карамелен крем за торта е готов.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: