Задушен заек с грах

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
6912k103
Задушен заек с грах
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
3 / 3
15/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
"Порция заешко с грах и нека е по-голяма, моля"

Необходими Продукти

  • заек - 1/2 нарязан на парчета
  • грах - 500 г замразен
  • домати - 2 бр.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • лук - 1 глава кромид
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • сол
  • зехтин
  • магданоз
  • черен пипер - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сложете парчетата заешко месо и налейте чашка зехтин.

Захлупете съда и задушете на много слаб огън месото за 10-15 мин, след което полейте с чашка бяло вино, добавете нарязания лук и цели скилидки чесън.

Налейте чашка топла вода, захлупете съда и задушете до омекване на месото.

След като месото е почти готово, изсипете граха. Овкусете със сол, щипка черен пипер и наситнен магданоз.

Захлупете тенджерата и задушете заека 10 мин. Добавете 2 нарязани домата и 2 с.л. доматено пюре.

Оставете да бъкне за 5 мин и свалете от огъня.

Месото с грах трябва да остане на мазнина.

Поднесете задушен заек с грах топъл, поръсено с пресен магданоз.

Да ви е сладко!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: