Начин на приготвяне
В тенджера сложете парчетата заешко месо и налейте чашка зехтин.
Захлупете съда и задушете на много слаб огън месото за 10-15 мин, след което полейте с чашка бяло вино, добавете нарязания лук и цели скилидки чесън.
Налейте чашка топла вода, захлупете съда и задушете до омекване на месото.
След като месото е почти готово, изсипете граха. Овкусете със сол, щипка черен пипер и наситнен магданоз.
Захлупете тенджерата и задушете заека 10 мин. Добавете 2 нарязани домата и 2 с.л. доматено пюре.
Оставете да бъкне за 5 мин и свалете от огъня.
Месото с грах трябва да остане на мазнина.
Поднесете задушен заек с грах топъл, поръсено с пресен магданоз.
Да ви е сладко!