Задушен заек с грах

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
30
1k
7
Задушен заек с грах
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
15/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
"Порция заешко с грах и нека е по-голяма, моля"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сложете парчетата заешко месо и налейте чашка зехтин.

Захлупете съда и задушете на много слаб огън месото за 10-15 мин, след което полейте с чашка бяло вино, добавете нарязания лук и цели скилидки чесън.

Налейте чашка топла вода, захлупете съда и задушете до омекване на месото.

След като месото е почти готово, изсипете граха. Овкусете със сол, щипка черен пипер и наситнен магданоз.

Захлупете тенджерата и задушете заека 10 мин. Добавете 2 нарязани домата и 2 с.л. доматено пюре.

Оставете да бъкне за 5 мин и свалете от огъня.

Месото с грах трябва да остане на мазнина.

Поднесете задушен заек с грах топъл, поръсено с пресен магданоз.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest