edin.bg»Рецепти»Хляб и питки»Погачи»Уникална памук погача

Уникална памук погача

Уникална памук погача
Снимка: Христилияна Василева
12/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Доверете се на вкуса на домашно приготвената памук погача"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се чупи в купа. Към нея се слага захарта, 2 с.л. мляко и 3 с.л. брашно. Разбърква се. Трябва да се получи еднородна гъста смес.

Тази смес се оставя да шупне за 15 минути.

Брашното се пресява в дълбока купа.

В него се прави кладенче и се изсипва шупналата мая. След това се прибавят и останалите продукти и се замесва меко тесто.

Тестото се завива с кърпа и се оставя да втаса за половин час.

След като втаса тестото , се разточва и се навива на руло.

Реже се на 2 или 3 пръста разстояние. Полезните розички се редят в тава. Тавата трябва да е помазана с олио и да е набрашнена.

Оформена по този начин памук питка се оставя да втаса.

След това жълтък се разбива с малко разтопено краве масло. С него се помазва втасалата красива погача.

Уникалната памук погача се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за 40 минути.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: