Домашна торта с много шоколад

07/06/2020
Приготвяне50 мин.
Готвене20 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо128
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме белтъците от жълтъците.

Разбиваме белтъците на сняг.

Жълтъците разбиваме със захарта на пухкав крем. След това добавяме какаото, ромовата есенция, солта и ванилията. Смесваме и добавяме на порции разбитите белтъци, като разбъркваме внимателно. Започваме да добавяме брашното смесено с бакпулвера и бъркаме с плавни движения до еднородна смес.

Изсипваме сместа в тавичка, покрита с хартия за печене и заравняваме.

Печем на 180 градуса около 20 минути.

Оставяме блата да се охлади напълно и го разрязваме на две.

За крема разтопяваме шоколада на водна баня и добавяме захарта и маскарпонето. Разбиваме сметаната и смесваме с шоколадовата смес.

Поставяме единия блат на подложка и намазваме с крема. Отгоре поставяме втория блат.

Разтопяваме шоколада за глазурата заедно с маслото. Оставяме леко да се охлади и намазваме домашната торта отгоре и отстрани. След това поръсваме тортата отстрани и по периферията с шоколадови пръчици. Украсяваме с шоколадови бонбони нашата шоколадова торта.

Прибираме домашната торта с много шоколад в хладилника да се стегне.

Сервираме на следващия ден.

Метална форма за торта (кекс) с падащо дъно
Приготвяй си тази рецепта в:
Метална форма за торта (кекс) с падащо дъно
19.60 лв.
Виж ››

За майсторите - практична метална форма за торта или кекс, която всички сладкари трябва да имат под ръка

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар