Edin.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Печени Чушки»Стерилизирани печени чушки в буркани

Стерилизирани печени чушки в буркани

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
18322k322
Стерилизирани печени чушки в буркани
Снимка: Албена Асенова
2 / 2
29/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
120 мин.
"Хубаво е да имате под ръка от тези стерилизирани печени чушки в буркани, защото с тях можете да приготвяте много, много вкусотии"

Необходими Продукти

  • червени чушки
  • сол
  • домати
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избират се здрави, месести чушки. Аз лично, преди да ги изпека, ги изтърбушвам и почистват от семки, но това може да се направи и след това.

Печените чушки се слагат в тенджера и се похлупват с капак, за да се задушат. По този начин по-лесно им се отстранява люспата.

Почистените чушки се слагат в тава и се оставят така за около час, за да се отцедят от излишната вода, която пускат. Посоляват се със сол на вкус и се объркват.

На дъното на бурканите се слага по едно срязано кръгче домат, след което се нареждат чушките, като се притискат хубаво, но без да се разкъсват.

Най-отгоре като капаче се слага отново резен домат. Доматът стяга чушките и съкращава времето на стерилизация. Може да се пропусне като съставка, но в такъв случай варенето на бурканите трябва да се удвои.

Бурканите се затварят хубаво с капачки и се нареждат в тенджерата за варене. Добре е, преди да се наредят, на дъното й да се постави кърпа, за да предотврати евентуално спукване на бурканите.

В тенджерата се налива вода, най-добре топла, която да е поне два пръста над капачките.

Бурканите с чушки се варят половин час. След като се сварят и изстинат се прибират на тъмно и хладно място.

Стерилизираните печени чушки в буркани са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: