Начин на приготвяне
Черешите от компота се отцеждат.
Форма за печене с диаметър 26 см се маже с малко олио и се поръсва с брашно. 100 грама сметана се загряват и натрошеният шоколад се разтапя в нея. Маслото се разбива със захарта, ванилията и солта.
Добавят се яйцата, брашното се смесва с бакпулвера и се добавя към маслената смес. Тестото се разделя на две. Към едната половина се добавят разтопеният шоколад със сметаната и половината от черешите, а към другата 100 мл яйчен ликьор и останалите череши.
В тавичката се редува от тъмното и светлото тесто. Пече се 60-70 минути в предварително загрята фурна на 170 градуса.
300 грама сметана се разбиват, добавя се 80 мл от ликьора. Изстиналият плодов сладкиш се намазва със сместа и се оставя да стегне. Накрая се поръсва с останалия ликьор и шоколадови пръчици. Украсява се с пресни череши.