Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Кюфтета»Хрупкави кюфтенца от кисело зеле

Хрупкави кюфтенца от кисело зеле

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Знаем колко искате да опитате тези кюфтенца от кисело зеле, затова споделяме с вас тази рецепта"

Необходими продукти

  • кисело зеле - 600 г
  • пушено месо - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • лук - ½ глава
  • телешки бульон - ½ кубче
  • олио - 6 с.л.
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • сос уорчестър - 1 с.л.
  • ким - ½ ч.л.
  • олио - за пържене
  • За панировката
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - ½ ч.ч.
  • царевично брашно - ½ ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселото зеле се нарязва на тънки ивици, а лукът – на ситно. В тенджера се загряват 4 с.л. олио, добавя се лукът и се запържва за кратко. След това се прибавят нарязаното зеле и бульонът. Добавя се малко вода и се подправя със сос Уорчестър и с кима и се задушава на слаб огън, докато омекне.

Пушеното месо се нарязва на съвсем малки кубчета. В тиган се загрява останалото олио, сипва се нарязаното на ситно месо и се запържва за 2 минути. След това се дръпва от огъня и се оставя да се охлади.

Към изстиналото зеле се прибавя охладеното месо. Разбърква се и се поръсва с брашното. Добавя се яйцето, сместа се омесва добре и от нея се оформят малки кюфтенца.

Двата вида брашно за панировката се смесват, яйцето се разбива. Кюфтетата се овалват в брашното, потапят се в разбитото яйце и се пържат в обилно количество сгорещено олио.

Поднасят се топли.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: