Edin.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Солена торта от кайма

Солена торта от кайма

Солена торта от кайма
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • кайма - 800 - 900 г
  • моркови - 3 - 4 бр.
  • лук - 2 глави, кромид
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 1 връзка
  • кашкавал - 200 г
  • майонеза - 2 - 3 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • черен пипер - на вкус, смлян
  • сол - на вкус
  • За украсата
  • майонеза
  • нар - зрънца
  • магданоз - листенца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В каймата добавете настъргания лук, счукания чесън, накълцания магданоз, яйцата, черен пипер и сол на вкус, разбъркайте, прибавете ситно нарязания кашкавал и омесете добре.

С широка белачка нарежете морковите на тънки дълги ленти и наредете 2/3 от тях в кръгла тортена форма, намазана отвътре с масло, така че да покрият дъното и стените ѝ.

Напълнете формата с каймата, заравнете повърхността ѝ, покрийте я със слой от останалите морковени ленти, намажете отгоре с майонезата и печете приготвената солена торта около 40-50 мин. във фурна на 190-200 градуса.

Украсете с цветчета от майонеза, като сложите в средата им зрънца от нар, а около тях листенца от магданоз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: