edin.bg»Рецепти»Паста»Макарони с пилешки филенца

Макарони с пилешки филенца

10/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филенцата изпържете в 3 с.л. горещо олио по 7 мин. от всяка страна, поръсете ги с черен пипер и сол, извадете ги и ги сложете на топло място.

Долейте останалото олио в тигана и изпържете в него за 3-4 мин. нарязаните на кубчета целина, моркови и лук и разрязаните на четвъртинки гъби, добавете граха, залейте с бульона и след като кипне, варете 7-8 мин.

Сварете макароните в подсолена вода според указанието на опаковката, отцедете ги, смесете ги с кетчупа и сметаната, загрейте ги за кратко на котлона, подправете ги със сол и черен пипер и ги разбъркайте със зеленчуците.

Разпределете макароните по чиниите, а върху тях сложете нарязаните топли пилешки филенца.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: