Туршия от печени чушки

20/05/2019
Готвене120 мин.
Общо120 мин.
Порции25
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо539
  • Преглеждания за месеца264
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • чушки - 10 кг
  • чесън - 7 глави
  • магданоз - 2 връзки
  • аспирин - 5 - 6 хапчета, счукани
  • За маринатата
  • оцет - 1 л
  • олио - 500 мл
  • дафинов лист - 2 - 3 бр.
  • захар - 250 г
  • черен пипер - 20 - 30 зърна
  • сол - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете марината от олиото, оцета, захарта, солта, зърната черен пипер и дафиновите листа.

Почистените от семето чушки препечете съвсем леко и още топли ги потопете в изстиналата марината.

След това ги сложете в голям съд, залейте ги с маринатата и ги оставете да престоят 24 часа.

Наредете чушките в буркани, като между тях сипете ситно нарязаните магданоз и чесън, залейте ги с марината и ги поръсете със счукания аспирин.

Бамбукова дъска за сервиране със слюда - 21 см-19%
Страхотен аксесоар за поднасяне:
Бамбукова дъска за сервиране със слюда - 21 см
13.50 лв.
10.99 лв.
Виж ››

Красива и елегантна бамбукова дъска за рязане и сервиране. Изработена от качествен бамбук, със слюда в единия край, тази дъска за рязане е вашето решение за страхотно първо впечатление. Създава удобство в кухнята и се поддържа лесно. Ако търсите дъска за впечатляваща презентация, вече я намерихте.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар