Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Мусака»Мусака с кайма и ориз без заливка

Мусака с кайма и ориз без заливка

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Ето че мусаката може да е вкусна и без заливка"

Необходими продукти

  • кайма - 400 г
  • зелен лук - 4 - 5 връзки
  • магданоз - 1 връзка
  • ориз - 1 к.ч.
  • олио - 1 к.ч.
  • вода - 1 ч.ч. хладка
  • чубрица - на вкус, градинска или суха
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте каймата с малко вода, изпържете я в част от олиото до побеляване и изпаряване на водата, объркайте я със солта, червения пипер и чубрицата и я отстранете от огъня.

Отделно в останалото олио задушете нарязания лук, докато омекне, добавете ориза, каймата и накълцания магданоз, разбъркайте, изсипете в подходяща тавичка залейте с вода и печете в предварително загрята фурна, докато оризът омекне, и ястието остане на мазнина.

Порциите с мусаката поднесете, поръсени с черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: