edin.bg»Рецепти»Солени Печива»Кишове»Киш по лотарингски

Киш по лотарингски

Киш по лотарингски
01/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции4

Необходими Продукти

  • сланина - 200 г или бекон, пушена
  • масло - 1/2 пакетче, краве
  • За тесто
  • брашно - 500 г
  • масло - 300 г краве или маргарин
  • сол - 15 г
  • вода
  • За плънката (миген)
  • сметана - 500 г, гъста
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете тесто от брашното, маслото, солта и водата, разточете го на тънка кора, сложете я във форма, предварително намазана с масло, и на няколко места я набодете с вилица.

Нарежете сланината на тънки ивици, залейте ги с вряла вода, изцедете ги леко и ги наредете върху тестото с малки късчета масло.

Смесете сметаната с яйцата и щипка сол, докато се получи еднородна смес – миген, както наричат тази смес в Лотарингия.

Излейте мигена върху сланината и поставете формата във фурната за 25 мин., като ако на тестото се появят мехури, ги спукайте с вилицата.

Извадете готовия киш от фурната, прехвърлете го в друг съд и го нарежете след 20 мин.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: