Рахат локум

11/03/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо20
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • захар - 1500 г кристална
  • пудра захар - 150 г
  • нишесте - 250 г
  • желатин - 17 г
  • масло - 20 г краве
  • розово масло - или розова вода - на вкус
  • сладкарска боя - колкото е необходимо
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе сироп от кристалната захар и 2 л вода и го смесете с размитото в 500 мл вода нишесте.

Сложете сместа на огъня и бъркайте непрекъснато, за да не загори.

След като се сгъсти, добавете желатина, предварително накиснат във вода и прецеден, и розовото масло.

Получената смес изсипете във форма, намазана с масло, охладете я и я нарежете на парчета.

Оцветете парчетата Рахат локум с безвредната боя и ги поръсете с пудрата захар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар