Рахат локум

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Защо да си купуваме локум, когато можем да си го направим вкъщи?"

Необходими продукти

  • захар - 1500 г кристална
  • пудра захар - 150 г
  • нишесте - 250 г
  • желатин - 17 г
  • масло - 20 г краве
  • розово масло - или розова вода - на вкус
  • сладкарска боя - колкото е необходимо
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе сироп от кристалната захар и 2 л вода и го смесете с размитото в 500 мл вода нишесте.

Сложете сместа на огъня и бъркайте непрекъснато, за да не загори.

След като се сгъсти, добавете желатина, предварително накиснат във вода и прецеден, и розовото масло.

Получената смес изсипете във форма, намазана с масло, охладете я и я нарежете на парчета.

Оцветете парчетата Рахат локум с безвредната боя и ги поръсете с пудрата захар.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: