Праз фрикасе

01/04/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо52
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се почиства, нарязва се на ситно и леко се посолява.

Задушава се в 3 супени лъжици растително масло.

Като омекне, се наръсва с брашното и се разбърква.

Постепенно се прибавя зеленчуков бульон до желаната гъстота.

Подправя се на вкус с лимонов сок и черен пипер.

В останалата мазнина се пържи ситно нарязаният кромид лук до тъмножълто оцветяване.

При поднасянето към всяка порция се прибавя от изпържения лук.

Отделно се сервира туршия.

Силиконов накрайник за тенджера-29%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Силиконов накрайник за тенджера
7.00 лв.
5.00 лв.
Виж ››

Бъдете практични, бъдете модерни и не пропускайте да се снабдите с удобния за употреба накрайник за тенджера с универсален размер

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар