Мързелива капама

Мързелива капама
30/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене200 мин.
Общо240 мин.
Порции8
"Каквото искате ще донесем, вие само пригответе тази уникална капама"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Попарете във вряла вода киселото зеле, изцедете го, залейте го със студена вода и изцедете отново.

В дълбока тенджера или тиган запържете в маста пушените гърди и добавете нарязаното кисело зеле, ситно нарязания лук, червения и черния пипер, карамфила, стритата мащерка, магданоза, начупения дафинов лист, виното и вода, колкото да покрие зелето и варете 2, 5 часа.

Прибавете суджука и варете още 1 час, сипете дебърцините и шунката и варете още 1 час.

Малко преди да свалите ястието от огъня, сложете нарязаните салам и кренвирши.

Разпределете зелето на порции, наредете върху всяка парчета от всички колбаси и поднесете готовата капама.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: