Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Кебап»Телешки кебап с червени чушки

Телешки кебап с червени чушки

Телешки кебап с червени чушки
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • телешко месо - 300 г бонфиле
  • чушки - 6 бр. червени
  • универсална подправка - 1 ч.л. за супа
  • царевично нишесте - 1 ½ ч.л.
  • олио - 4 с.л.
  • вино - 1 ½ с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготвеното телешко бонфиле се нарязва на тънки филийки и се запържва в мазнината.

Прибавят се подправки за супа и разтвореното в 1 с.л. вода нишесте.

След като се задуши добре, месото се изважда и в олиото се запържват червени чушки за не повече от минута.

Месото се връща в тигана, добавят се виното, солта и захарта и всичко се пържи още няколко минути.

Готовият телешки кебап поднасяме с млечен сос.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: