edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Заешко месо»Плакия»Заек плакия по френски

Заек плакия по френски

25/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене140 мин.
Общо170 мин.

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът се нарязва на парчета. Сланината се реже на дребни парчета и се стопява в тенджера, изваждат се пръжките, а в мазнината се запържват главите ситно нарязан лук до златисто.

Пръжките се връщат при запържения лук, а също и месото. Заливат се с малко вода, прибавят се сол, черен пипер и мащерка и се оставя да ври на слаб огън около 2 часа.

След това се прибавят стафидите и сушени сините сливи, които трябва да са без костилка и предварително накиснати в чаша с ракия.

Заекът плакия се оставя да къкри още 1 час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest