edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Заешко месо»Манджи»Заек паприкаш по Унгарски

Заек паприкаш по Унгарски

25/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • мас - 3 с.л.
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1 глава малка
  • корен от магданоз - 1 бр.
  • люти пиперки - 1 бр. червена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът се нарязва на по-големи парчета, поръсва се със сол и черен пипер и се изпържва с маста.

Изважда се в тенджера, а в мазнината се изпържва нарязаният на ситно лук, морковът – на кубчета, целината и магданозът – на дребно. Добавяме и лютата пиперка.

Запържените зеленчуци се добавят към месото, заливат се с 2 чаши гореща вода и се оставя да ври на слаб огън, докато омекне месото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest