Картофени питки за обяд и вечеря

18/01/2019
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо75
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Корените за супа, ябълката, гъбите и 1 глава лук се нарязват на ситно и се задушават с щипка сол и черен пипер в кравето масло до омекване

Прибавя се виното и сместа се оттегля на тих огън да къкри още десетина минути.

Картофите се обелват, сваряват се в малко количество подсолена вода, смачкват се с вилица, докато са още топли, се прибавят втората глава лук, ситно нарязана, магданоз, киселото мляко, брашното, яйцата, червен пипер и сол на вкус.

Омесва се стегнато тесто, което се разточва на кора с дебелина 2 см и от нея се нарязват с водна чаша малки питки, които се изпържват в силно загрято растително масло и се поднасят със задушените зеленчуци и доматения сос.

Наръсват се с настърган кашкавал.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар