Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювечета»Черен дроб в гювечета по руски

Черен дроб в гювечета по руски

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
180 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • черен дроб - 800 г телешки
  • лук - 2 глави кромид
  • гъби - 6 бр. сушени
  • картофи - 3 бр.
  • брашно - 100 г
  • масло - 50 г краве
  • сметана - 200 гр
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • захар - 2 ч.л. по желание
  • черен пипер - на вкус, млян
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете приготвения телешки дроб на парчета, наръсете ги с черния пипер и солта, оваляйте ги от всички страни в брашното и изпържете в маслото.

За да проверите, дали дроба е готов, го набодете с вилица - сока, който изтича трябва да е червен.

Изпържете нарязания лук и наситнените сварени гъби.

Разпределете черния дроб, сушени гъби и лук в гювечета и във всяко от тях добавете резенчета пържени картофи, бульон от варенето на гъбите, сметана и доматено пюре и задушавайте във фурна около 20 мин, докато дробът омекне.

Сервирайте гювечетата със салата от кисело зеле, кисели краставички или маруля.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: