Малки питки с кашкавал

07/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Сготви30 мин.
Общо70 мин.
Порции4
"Питки с кашкавал за сутрешна или следобедна закуска - лесни, пухкави, вкусни, не познаваме човек, който да не ги обича"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хладка подсолена вода се разбърква маята, добавят се ябълковият оцет, сметаната и брашното. Тестото се оставя около един час на хладно място да отлежи.

Маслото се размесва с брашно – 3 с.л. и ябълковия оцет. Разбива се на пяна. С тази смес се намазва разточеното тесто и се прегъва на две.

Отгоре пак се намазва със сметана и пак се прегъва. Тестото се оставя малко да отлежи и се нарязва като курабийки, които се намазват с олио, поръсват се с настърган кашкавал и се пекат в предварително затоплена фурна.

Готовите малки питки поднасяме още топли.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: