Праз по гръцки

MarianaMariana
Новак
6932155
Праз по гръцки
03/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции4
"Гръцката кухня може да се похвали с една страхотна рецепта за праз"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ползва се само бялата част на праза. Стеблата се почистват добре, нарязват се на дълги 6-8 см парчета и се попарват за 2-3 минути във вряла подсолена вода.

Отцеждат се добре, заливат се с оцета, бялото вино и зехтина и се връщат обратно на котлона. Прибавят се сол и черен пипер. Варят се на тих огън около 20-25 минути до омекване.

Предястието се поднася охладено и може да е гарнирано със заквасена сметана. Уникална рецепта от гръцката кухня!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: