Мусака картофи с кисело зеле

MarianaMariana
Новак
691
52
03/10/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене70 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо23
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се нарязват на тънки филийки и се пържат в загрято олио. В отделен съд се слага нарязаната на фиде зелка и се сварява до омекване, след което се отцежда.

В мазнината от картофите се запържват ситно нарязаните глави лук, прибавя се зелето, подправя се с червен пипер и се сваля от котлона.

В подходящ съд се слага ред пържени картофи, отгоре запърженото зеле и се завършва с още един ред картофи.

Мусаката се залива с 1 ч.ч. гореща вода и се пече в силно загрята фурна за около 15-20 минути. Залива се с прясното мляко, в което са разбити яйцата и се връща отново във фурната за още 20 минути.

Прибор за спираловидно рязане на картофи
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Прибор за спираловидно рязане на картофи
6.60 лв.
Виж ››

Лесно е да приготвяте перфектните картофени спирали, които децата обожават, с този функционален уред

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар