Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запеканки»Пасирани патладжани на фурна

Пасирани патладжани на фурна

MarianeMariane
Новак
6944
Пасирани патладжани на фурна
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • патладжани - 3 - 4 бр.
  • сирене - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 2 с.л.
  • сол
  • за заливката
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • масло - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпичаме патладжаните на силна жар или на скара, обелваме ги и ги пасираме с помощта на дървена лъжица или друг уред.

Отделно стриваме сиренето заедно с яйцата и маслото, съединяваме с патладжаненото пюре и разбъркваме добре сместа. Овкусяваме със сол и черен пипер.

Изсипваме сместа в тавичка, а отгоре заливаме с яйцата, разбити с маслото. Печем в силно загрята фурна до готовност. Вкусно е както топло, така и студено.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: