Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебап»Свински винен кебап по селски

Свински винен кебап по селски

MarianeMariane
Новак
6944
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Поднесете винения кебап с варен ориз като гарнитура или с картофено пюре - въпрос на вкус"

Необходими продукти

  • свинско месо - 1 кг крехко
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • лук - 3 глави
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • вино - 1 ч.ч. червено
  • дафинови листа - 1 - 2 бр.
  • бахар
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на дребни парчета и го запържваме до зачервяване в нагрятото олио. Прибовяме ситно нарязания лук, запържваме и него, след което поръсваме с брашното и запържваме за кратко.

Поръсваме с червения пипер и заливаме с виното и гореща вода, колкото да се покрие месото с течност.

Овкусяваме кебапа със сол, дафинов лист и бахар, оставяме да ври на тих огън до готовност на месото.

По традиция виненият кебап се поднася с гарнитура от варен ориз с масло и/или картофено пюре.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: