edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Телешки бъбреци с пържени филийки

Телешки бъбреци с пържени филийки

MarianaMariana
Новак
693
1
59
Телешки бъбреци с пържени филийки
14/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме бъбреците от ципите и вътрешната част и внимателно ги нарязваме на тесни дълги лентички. Лукът нарязваме на ситно и задушаваме до омекване в загрятата мазнина. Добавяме бъбреците и запържваме за кратко, след което ги изваждаме и прибираме на топло.

В мазнината от пърженето прибавяме брашно, сол и черен пипер и разреждаме с бяло вино и малко гореща вода. Оставяме соса да се свари за 5 минути и сваляме от котлона.

Нарязваме филиите сух хляб на средно големи триъгълници, потапяме последователно в разбитите яйца и сухари и пържим в масло до бледорозово.

Слагаме бъбреците в средата на голяма чиния, заливаме със соса и подреждаме отстрани с панираните филийки.

Преди поднасяне поръсваме с магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: