Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Шницели»Телешки шницели с доматен сос

Телешки шницели с доматен сос

MarianeMariane
Новак
6944
Телешки шницели с доматен сос
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Веднъж опитате ли ги, вече всяка седмица ще искате да си ги приготвяте. Ама наистина са много вкусни тези телешки шницели"

Необходими продукти

  • телешки шницели - 750 г
  • лук - 3 глави
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 2 с.л. равни
  • червен пипер
  • доматена салца - 2 с.л.
  • кимион
  • дафинов лист - 1 - 2 листо
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
  • черен пипер - зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргваме лука и го запържваме в загрятото олио. Когато лукът омекне и се стопi, прибавяме брашното, пържим до зачервяване и поръсваме с малко червен пипер.

Разреждаме запръжката с доматената салца, размита в малко вода. Добавяме още вода, колкото да се получи възгъст сос, който подправяме с дафинов лист и черен пипер на зърна.

Когато сосът кипне, слагаме в него начуканите телешки шницели и варим ястието на тих огън до готовност на месото.

Сваляме ястието от огъня, поръсваме с нарязан магданоз и разбъркваме добре. Овкусяваме с лимонов сок и поднасяме с настърган кашкавал.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: