Лапад каша

MarianaMariana
Новак
693
1
88
16/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции4
"Една пролетна витаминозна бомба е тази зелена кашичка"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме лапада и го нарязваме на дребно. Загряваме мазнината и запържваме до зачервяване брашното.

Прибавяме нарязания лапад, запържваме и него, след което наливаме вода, колкото да получим рядка каша.

Оставяме кашата да се вари на тих огън до сгъстяването ѝ и увирането на лапада.

Разбиваме яйцата с киселото мляко, добавяме пресования чесън, разбиваме и връщаме на котлона, колкото да кипне.

По същия начин може да приготвите спаначена каша.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: