Тригуни с извара

MarianeMariane
Новак
6943359
Тригуни с извара
16/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Бърз, лесен и същевременно много вкусен вариант за ранна закуска"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме брашното с водата, солта и содата и замесваме меко тесто като за баница. Разточваме го на 2 кори за по 3 гьозлемета и всяка от тях разточваме на не много тънко.

Намазваме разточените кори с масло и нарязваме на ленти с ширина 4-5 см.

Разбъркваме яйцата с изварата. В единия крайна тестените ленти слагаме по 1 лъжичка от плънката и завиваме във вид на тригунка.

Приготвените тригуни нареждаме в предварително намазнена тава и пече в силно загрята фурна до готовност.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: