Лесно телешко рагу

MarianaMariana
Новак
691
52
14/08/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене65 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо91
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме филето, нарязваме го на 2-3 парчета и го запържваме в загрятата мазнина до равномерно зачервяване. Добавяме нарязания на филийки лук, а когато лукът омекне, прибавяме и половин връзка ситно нарязан магданоз.

Когато продуктите се запържат, прибавяме дафиновите листа, наливаме малко вода и оставяме месото да се задушава на тих огън до омекването му. При нужда добавяме още малко гореща вода.

Доматите рендосваме на едро ренде и сваряваме до изпаряване на излишната вода, след което ги добавяме към месото и ги оставяме заедно 10 минути да врат на тих огън.

Вадим месото, нарязваме го на тънки филийки и го подреждаме в чиния за сервиране. Отстрани подреждаме картофите, сварени в подсолена вода и нарязани на филийки. Заливаме със соса от варенето и поднасяме ястието горещо.

Шола плитка за 700мл - 18см-18%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Шола плитка за 700мл - 18см
8.50 лв.
6.99 лв.
Виж ››

Много приложения - една шола, която може да ползвате за съхранение, поднасяне или приготвяне на храна. Шолата е плитка и подходяща за разбъркване на сосове или сервиране на малко количество храна. Компактна и удобна.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар