Начин на приготвяне
Почистваме змиорките, отстраняваме главите и ги нарязваме на дълги ивици. Посоляваме ги и ги оставяме да поемат от солта поне 30 минути.
Изплакваме ги и ги изпържваме в олио. Към готовите риби прибавяме сол, черен пипер и 2 с.л. брашно.
Разреждаме запръжката с 1 ч.ч. вода и кипваме. Варим 5 минути на тих огън, след което сваляме за кратко от огъня и добавяме ситно нарязаната глава лук черния пипер, карамфила и гъбите.
Връщаме ястието на огъня и варим още 25 минути.
Изваждаме рибата и я нареждаме в чиния, сосът прецеждаме и застройваме с жълтъците. Поднасяме ястието студено, подправено с малко лимонов сок.