edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Дивеч»Гъска с вкусен сос

Гъска с вкусен сос

MarianeMariane
Новак
6943598
Гъска с вкусен сос
09/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената гъска се нарязва на парчета и се пържи в 4-5 лъжици мазнина до зачервяване. Месото се изважда и прибира на топло, а в съда се добавя останалата мазнина и се запържват ситно нарязаните зеленчуци.

Когато те омекнат, прибавяме брашното и запържваме до златисто. Оцветяваме запръжката с червен пипер и разреждаме с 3-4 ч.ч. гореща вода.

Оставяме соса да кипне, прибавяме гъшето месо варим на тих огън до готовност.

Вадим с цеска месото, претриваме соса през цедка, след което връщаме месото обратно. Поръсваме със ситно нарязан магданоз и поднасяме с гарнитура по желание.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: