edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Говеждо задушено (фалшив заек)

Говеждо задушено (фалшив заек)

MarianaMariana
Новак
693
1
61
Говеждо задушено (фалшив заек)
08/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене150 мин.
Общо175 мин.
Порции6
"Тайната е в маринатата, но ние ще ви дадем точната рецепта, защото между приятели не бива да има тайни"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Говеждото месо се почиства от ципи и се слага в марината, приготвена от равни части оцет и вода, кипната предварително с подправките.

На другия ден в месото се правят дупки с остър нож и се шпикова със сланината, нарязана на тънко.

Говеждото се запържва в свинската мас от всички страни до зачервяване, след което се захлупва плътно и се задушава - 2 - 2.5 часа, като от време на време се слага по малко гореща вода, за да не загори.

Преди да се сервира месото в соса от задушаването се слагат 2-3 с.л. кисело мляко.

Подходяща гарнитура за говеждо задушено са пържени картофи, свежа салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest