Телешко с целина

MarianeMariane
Новак
6944
Телешко с целина
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • целина - 3 - 4 глави
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • лук - 1 глава
  • доматена салца - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • захар - 1 бучка
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме телешкото месо на едри парчета заливаме го с 3 ч.ч. студена вода и го варим, като го отпенваме на няколко пъти. Посоляваме и варим до омекване.

В отделен съд загряваме олиото и запържваме ситно нарязания лук до омекване. Прибавяме брашното, запържваме до златисто, поръсваме с черен пипер и прибавяме полусвареното телешко месо.

Заливаме ястието с прецедения бульон, като течността трябва да покрива месото. При нужда добавяме гореща вода.

Прибавяме почистената и нарязана на филийки целина, доматената салца и захарта. Оставяме ястието да се вари на тих огън около 1 час.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: