Зимна рибена чорба

MarianaMariana
Новак
691
52
06/08/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо244
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • риба - 50 г по избор
  • лук - 2 глави
  • олио - 3 с.л.
  • зелева чорба - 3 ч.ч.
  • магданоз - 1 с.л. нарязан
  • доматена салца - 1 с.л.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ситно нарязания лук запържваме в загрятото олио до омекване. Добавяме брашното, запържваме до златисто, след което зачервяваме с червения пипер и разреждаме с 3 ч.ч. вода или зелева чорба.

Прибавяме размитата доматена салца.

Оставяме да кипне, добавяме почистената риба и варим до нейната готовност.

Преди да свалим чорбата от котлона добавяме ситно нарязания магданоз.

Сваляме и застройваме чорбата с разбитите яйца.

Може да поднесете тази чорба топла или студена - вкусна е и по двата начина.

Метална поставка за черпак-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална поставка за черпак
5.94 лв.
4.57 лв.
Виж ››

Разбърквате и поставяте на място, така че винаги да ви е под ръка, защото малките помощници в кухнята правят готвенето приятно занимание :)

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар