Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака от зелен фасул с картофи

Мусака от зелен фасул с картофи

MarianeMariane
Новак
6944
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • картофи - 1 кг
  • зелен фасул - 500 г пресен
  • домати - 500 г
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • червен пипер
  • сол
  • олио - за пържене или масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеният и нарязан на едно зелен фасул се посолява и задушава с малко вода, докато омекне напълно. Картофите се нарязват на филийки и се изпържват до зачервяване.

По в подходяща тавичка се подреждат половината изпържени картофки. Върху тях се посипват половината домати, нарязани на дребно.

Отгоре се слага зеления фасул, посипва се с останалата половина домати и най-отгоре се нареждат останалите картофи.

Наредената мусака се поръсва с червен пипер, слага се малко масло или олио, и се залива с яйцата, разбити с прясното мляко.

Мусаката се пече в предварително загрята фурна до готовност.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: