Начин на приготвяне
Подберете по-охранена пуйка, по възможност даже домашна. Почистете я добре, намажете я със сол отвън и отвътре, след което я натъркайте с масло и оставете да престои поне 1 нощ в хладилника.
Пригответе плънка, като загреете 2 лъжици масло и запържите ситно нарязания лук. Когато лукът омекне, добавете дреболиите на пуйката, ситно нарязан магданоз и ориза. Разбъркайте, прибавете стафидите и 1 ч.ч. гореща вода. Бъркайте плънката, докато възври и набъбне оризът.
С получената смес пълним пуйката и я зашиваме или затваряме с клечки за зъби. Намазваме обилно с масло и слагаме в подходяща тава.
Отстрани нареждаме картофите, нарязани на едри парчета, наливаме малко вода, слагаме останалото масло и печем в силна фурна до готовност.