Печена пуйка с картофи

MarianeMariane
Новак
6944
Печена пуйка с картофи
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
155 мин.
Порции
6
"И за празник, и за делник печената пуйка с картофи е чудесен избор"

Необходими продукти

  • пуйка - 1 бр.
  • сол
  • масло - 100 г
  • масло - 2 с.л.
  • лук - 2 глави
  • магданоз - 1 връзка
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • стафиди - 1 к.ч.
  • картофи - 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подберете по-охранена пуйка, по възможност даже домашна. Почистете я добре, намажете я със сол отвън и отвътре, след което я натъркайте с масло и оставете да престои поне 1 нощ в хладилника.

Пригответе плънка, като загреете 2 лъжици масло и запържите ситно нарязания лук. Когато лукът омекне, добавете дреболиите на пуйката, ситно нарязан магданоз и ориза. Разбъркайте, прибавете стафидите и 1 ч.ч. гореща вода. Бъркайте плънката, докато възври и набъбне оризът.

С получената смес пълним пуйката и я зашиваме или затваряме с клечки за зъби. Намазваме обилно с масло и слагаме в подходяща тава.

Отстрани нареждаме картофите, нарязани на едри парчета, наливаме малко вода, слагаме останалото масло и печем в силна фурна до готовност.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: