edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Класически картофени кнедли

Класически картофени кнедли

MarianeMariane
Новак
6943478
Класически картофени кнедли
31/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"5 минути им даваме на тези класически картофени кнедли"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме картофите, обелваме ги и още докато са топли, ги пресоваме. Към тях добавяме брашното, 2 яйца и сол на вкус.

От полученото тесто направете дълги пръчици, които нарязвате на парчета с дължина 2-3 см. Пускате кнедлите във вряла подсолена вода и захлупвате с капак съда, в който се варят.

Когато изплават над водата, значи са готови. Изваждате ги и ги подреждате в широка чиния. Отгоре слагате натрошеното сирене и редите втори ред кнедли.

Преди поднасяне загрявате маслото и попарвате кнедлите.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: