Пуйка, пълнена с кестени

MarianeMariane
Новак
6943598
Пуйка, пълнена с кестени
26/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме пуйката, посоляваме я отвън и отвътре и я натриваме с червен пипер. Сваряваме кестените, почистваме ги и ги заливаме с прясното мляко, маслото. Добавяме малко сол и натрошените бучки захар.

Разбъркваме добре и с получената смес пълним пуйката, като отворът зашиваме или затваряме с помощта на клечки за зъби.

Прехвърляме пълнената пуйка в дълбока тенджера, заливаме с малко олио, 2 ч.ч. гореща вода. Добавяме ситно нарязаните корени за супа и задушаваме под капак до готовност, като при нужда добавяме още вода в процеса на готвене.

Когато пуйката омекне, внимателно я прехвърляме в тава, намазана с олио, и слагаме за кратко в силно загрята фурна, за да се запече и хване хрупкава коричка.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: