Кокошка, варена с ориз

MarianeMariane
Новак
6944
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"Ако имате кокошка във фризера, бързо я вадете и я пригответе по тази рецепта"

Необходими продукти

  • кокошка - 1 бр.
  • моркови - 3 бр.
  • ориз - 1 1/2 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • чубрица - 1 клонче
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • масло - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете морковите на колелца, а лукът - на едро. Залейте зеленчуците с 3 - 3.5 л вода, добавете подправките и варете около 30 минути на тих огън.

Добавете нарязаната на късове кокошка и варете почти до готовност на месото.

След това извадете месото, а бульона прецедете. Добавете ориза, сложете сварената кокошка и налейте бульон, като съотношението ориз - бульон е стандартното - 1:3.

Оставете ястието да се задушава на тих огън до готовност на ориза.

Може да използвате и други зеленчуци в рецептата.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: