Телешка супа пача

MarianaMariana
Новак
688
6
24/07/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене90 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо38
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • телешки крака - 4 бр.
  • ориз - 1 шепа
  • яйца - 3 бр.
  • оцет - 60 мл
  • чесън - 3 - 4 скилидки или повече на вкус
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистените телешки крака се слагат в подходяща тенджера, заливат се със студена вода и се варят на тих огън до пълното им разваряване.

Краката се изваждат, а бульонът се прецежда, след което в него се добавя оризът и се посолява на вкус. Вари се до готовност на ориза.

Към телешката супа пача се добавя обезкостеното месо, кипва се отново и се сваля от котлона.

Супата се застройва с 2-3 яйца, подкиселява се с оцет и пресован чесън.

Телешката пача се поднася топла или студена, поръсена с черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар