Начин на приготвяне
Нарязваме свинската плешка на средно големи парчета и я запържваме в свинската мас до зачервяване от всички страни. Като се запържи добре месото, го изваждаме в чиния, а в мазнината от пърженето слагаме ситна нарязаната бяла част на 2-3 стръка праз.
Когато омекне, връщаме обратно месото, прибавяме бервен пипер и доматения сок, връщаме наново месото и заливаме с гореща вода, колкото да го покрие.
Оставяме ястието да се задушава на с лаб огън. Останалите стръкове праз нарязваме на парчета с дължина 3-4 см, а по дебелите разцепваме през средата. Нарязваме целината на филийки и заедно с праза ги добавяме към свинското.
Готвим ястието на тих огън, докато месото и празът омекнат добре. По желание овкусяваме с малко оцет или лимонтузу.