Edin.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Масло от рапица - кога да го използвамеМасло от рапица - кога да го използваме
01 Юли
То може да се използва за приготвяне на ястия и сосове, маринати, както и за овкусяване на салати. Най-добре е да го използвате сурово....
Как, кога и защо да използваме тоалетно мляко?Как, кога и защо да използваме тоалетно мляко?
02 Януари
Ако досега не сте използвали такова мляко, то вече със сигурност ще го включите в ежедневните си козметични процедури....
Кога да използваме сода и кога - бакпулвер?Кога да използваме сода и кога - бакпулвер?
20 Януари
5
При приготвянето на питки, погачи, бисквити и кексове, всеки уважаващ себе си кулинар използва мая. В себе си тя съдържа дрожди, които правят тестото меко и бухнало....
Защо да използваме канела?Защо да използваме канела?
04 Окт.
Много използвана съставка е и за приготвяне на различни магии с канела, особено любовни, но нека оставим това за любителите на окултното, а тук да разгледаме ползите за тялото от консумацията на канела....
Сол за миялна машина - защо, кога и как да използвамеСол за миялна машина - защо, кога и как да използваме
19 Окт.
Как да използваме сол за миялната машина За да използвате сол за миялната, отворете вратата в долната част на съдомиялната машина - под долната тава. При всички миялни машини отделението за сол е разположено там....
Кога да използваме зехтин вместо олио?Кога да използваме зехтин вместо олио?
21 Февр.
На кого да се доверим и има ли значение по какъв начин ще използваме олио и зехтин? Отговорът на този въпрос е категорично ДА....
За какви ястия се използва риганЗа какви ястия се използва риган
09 Май
Риганът е родствено на майораната растение. Той обаче има по-наситен аромат и вкус. В кулинарията се използват изсушените листенца и цветните пъпки на ригана. Риганът се използва в средиземноморската кухня....
Бял пипер и как да го използвамеБял пипер и как да го използваме
22 Юни
Той е сравнително нова за нашия регион подправка, по-използван е в азиатските страни. Има приложение и в традиционната китайска медицина....
Зехтин за лице - кога, защо и как да го нанасямеЗехтин за лице - кога, защо и как да го нанасяме
19 Април
Сред тях зехтинът заема своето заслужено място на природен продукт, използван още от древността за красива кожа....
Кога да използваме йодасептКога да използваме йодасепт
05 Юли
Кога се използва йодасепт 1. При дезинфекция на рани Йодасептът е спомагателно средство за лечение на пресни рани, затова се прилага активно при оказване на първа помощ; 2....
Хайлайтър: Какво е и как да го използвамеХайлайтър: Какво е и как да го използваме
05 Окт.
Изборът зависи изцяло от това на каква база са останалите използвани козметични продукти. Следваща стъпка при избора на продукт са нюансите....
Костен бульон - защо е полезен и кога да го пием?Костен бульон - защо е полезен и кога да го пием?
09 Ноем.
Освен кости за направата му се използват и животински съединителни тъкани. Той може да се използва и за супи, и за сосове и за здравословни напитки. Костният бульон е бил известен още от праисторически времена....
РиганРиган
30 Януари
8
Масло от риган Как да използваме масло от риган? Това е отлично средство за лечение на различни инфекции като кандидоза.  Маслото от риган може да се използва при инфекции на ноктите....
Ризото Миланезе, както го правят италианцитеРизото Миланезе, както го правят италианците
25 Февр.
Слагаме бульона да заври и в него разтваряме шафрана. В тиган загряваме зехтина и в него запържваме ситно нарязания лук, докато стане прозрачен....
Защо да използваме бамбукови дъски и съдове?Защо да използваме бамбукови дъски и съдове?
17 Окт.
В следващите редове ще ви дадем седем важни причини, поради които да използвате кухненски дъски и прибори от бамбук. 1....
Защо да използваме услугите на сватбена агенцияЗащо да използваме услугите на сватбена агенция
24 Юни
Безспорен факт е, че в наши дни много двойки не желаят да сключат брак, нито пък желаят да застанат пред олтара. Причините за това могат да са най-разнообразни, но обикновено онова, което най-много ги притеснява е липсата...
Какво е кинако и как да го използвате?Какво е кинако и как да го използвате?
26 Февр.
В печива Кинако може да се използва във всякакви тестени продукти като всяко друго брашно....
Кога и как се бере риган?Кога и как се бере риган?
28 Февр.
Ако имате много пресен риган, можете да го изсушите и да го запазите за бъдеща употреба. Как да събираме риган? За медицински цели използвайте горната част на издънките на ригана, със съцветията и листата....
Аквафаба - какво е това и как да го използваме?Аквафаба - какво е това и как да го използваме?
20 Дек.
Аквафабата може да се използва за замяна на яйчения белтък, затова и е наричана още вегетарианско яйце....
Какво всъщност е Пеперони и как да го използвамеКакво всъщност е Пеперони и как да го използваме
22 Септ.
Другите две значения са за пица, за която се използва пикантната наденица Пеперони и доматен сос, като вкусното ястие носи названието пица пеперони....
Олио от гроздови семки - за какво да го използвамеОлио от гроздови семки - за какво да го използваме
27 Май
Използвайте маслото от гроздови семки за сотиране на зеленчуци, пържене на месо или като основа за домашно приготвени салатни сосове....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Разпределете го в торбички, затворете ти и приберете в хладилника. Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
В лошо настроение сте? Ето как да го използватеВ лошо настроение сте? Ето как да го използвате
06 Август
Ако сте ядосани, тъжни или усещате безизходица, може да използвате лошото си настроение за нещо градивно....