Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Консервиране чрез осоляванеПри консервирането чрез осоляване солта лишава вредните микроорганизми и гъбичките от водата, която им е необходима за жизнената им дейност....
12 Август
Консервиране на месо чрез осоляванеБързо осоляване
Този метод се използва от предприятията за преработка на меса с цел бързо осоляване и ускоряване на консервирането. Инжектира се саламура в месото чрез кръвоносната система....
03 Дек.
Осоляване на рибаТя премахва влагата от рибата – това е нейното предназначение, както и да я консервира. Едрата сол се разтваря бавно при ниски температури и тя постепенно извлича влагата от рибата....
20 Ноем.
Консервиране на зелен бобИзмийте добре зеления фасул, почистете го и го нарежете на парчена по около 2-3 см.
Изсипете в буркан от 800 мл и подправете със солта....
20 Ноем.
6
Консервиране на зелени доматиИзмийте доматите и ги нарежете на полумесеци или на филийки.
Нарежете морковите или ги настържете.
Разпределете ги в два средно големи буркана....
11 Януари
Консервиране на печени чушкиНареждате ги в голяма тенджера с вода и ги варите за 10 мин. след завиране на водата.
Изваждате бурканчетата с щипка и ги обръщате с капачката надолу за 12 часа.
Съхранявате печените чушки на тъмно и хладно място....
17 Януари
Консервиране на домати за готвенеРецептата за Консервиране на домати за готвене е изпълнена....
07 Февр.
Консервиране на люти чушлета (шипка)Нарежете копъра на ситно и обелените скилидки чесън на по две.
Напукайте чушлетата на котлон или скара от двете страни, но не прекалявайте....
10 Януари
Консервиране на рибаАко по някаква причина имате излишък от риба, не е задължително да я сушите или да я осолявате. Можете да я консервирате и дълго време да се наслаждавате на вкуса й....
11 Май
3
Няколко варианта за осоляване на рибаОсоляване на риба със суха сол
Рибата се измива от слузта, почиства се от люспите и вътрешностите и се отцежда....
01 Юни
Ето как се осолява и маринова рибаСлед като това стане, с него се заливат бурканите с консервирана риба. Те ще бъдат готови за консумиране след около 20 дни. Вашата маринована риба е готова!...
27 Януари
Консервиране на морковиЛесен начин за съхраняване на морковите е консервирането. От морковите могат да се приготвят нектари, туршии, както и могат да се замразят във фризера.
Има един универсален метод за консервиране на моркови....
01 Окт.
1
Консервиране на гювечНачините на консервиране на зеленчуци за гювеч са два – замразяване и стерилизиране. Най-важното е да знаете от кои зеленчуци се приготвя гювечът, за да ги консервирате за зимата....
26 Септ.
Технологията на консервиранеНадали можем днес да си представим времето, когато консервирането все още не е било открито, защото именно чрез технологията на консервиране можем да запазим продуктите си за много по-дълго време и да приемаме плодове...
10 Септ.
Консервиране на патладжаниПатладжаните можем да консервираме по доста различни начини. Започваме с патладжан в доматен сок, който можете да затворите в буркани....
17 Август
Консервиране на черешиСладкото от череши също е традиционен начин за консервиране на тези вкусни плодове....
06 Юни
Консервиране на маслиниИма много традиционни методи за консервиране на храни, които ограничават енергийните суровини и намаляват въглеродния отпечатък....
10 Дек.
Риба на плочаС помощта на остър нож се правят по три прореза от двете страни върху кожата на ципурата (може и друг вид риба), след което се намазва отвътре и от вън с приготвената смес....
17 Юли
1
Риба на параИзберете филе от посочените риби, а ако не, може да ползвате и нарязана риба, като парчетата трябва да са с големина до 15 см.
Рибата добре се осолява и се поръсва с черен пипер....
10 Март
1
Риба на грилОсолете рибата, прибавете черен пипер на вкус и залейте с чаша балсамов оцет и зехтин и накълцания лук.
Оставете да се маринова за половин или един час, след което загрейте грила и отцедете рибата....
25 Май
Риба на шишПочиствате рибата и я режете на порции. По желание може да овкусите вътрешността на рибите и да ги нанижете цели.
Овкусявате със сол и черен пипер....
22 Февр.
Риба на грилОсолете рибата, прибавете черен пипер на вкус и залейте с чаша балсамов оцет и зехтин и накълцания лук.
Оставете да се маринова за половин или един час, след което загрейте грила и отцедете рибата....
25 Май
Консервиране на лозови листаАко искате цяла зима да се наслаждавате на вкуса на лозовите листа и да ги използвате за вкусни и свежи ястия, консервирайте ги по желан от вас начин.
Съществуват няколко метода за консервиране на лозови листа....
11 Юли
Консервиране на нераздробено месоОсоляването на месото е много древен метод за консервиране на големи парчета месо. Месото се съхранява дълго време благодарение на унищожаването на болестотворните бактерии в месото....
03 Март
1