Edin.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Консервиране чрез осоляванеКонсервиране чрез осоляване
12 Август
При консервирането чрез осоляване солта лишава вредните микроорганизми и гъбичките от водата, която им е необходима за жизнената им дейност....
Консервиране на месо чрез осоляванеКонсервиране на месо чрез осоляване
03 Дек.
Бързо осоляване Този метод се използва от предприятията за преработка на меса с цел бързо осоляване и ускоряване на консервирането. Инжектира се саламура в месото чрез кръвоносната система....
Осоляване на рибаОсоляване на риба
20 Ноем.
Тя премахва влагата от рибата – това е нейното предназначение, както и да я консервира. Едрата сол се разтваря бавно при ниски температури и тя постепенно извлича влагата от рибата....
Консервиране на зелен бобКонсервиране на зелен боб
20 Ноем.
6
Измийте добре зеления фасул, почистете го и го нарежете на парчена по около 2-3 см. Изсипете в буркан от 800 мл и подправете със солта....
Консервиране на зелени доматиКонсервиране на зелени домати
11 Януари
Измийте доматите и ги нарежете на полумесеци или на филийки. Нарежете морковите или ги настържете. Разпределете ги в два средно големи буркана....
Консервиране на печени чушкиКонсервиране на печени чушки
17 Януари
Нареждате ги в голяма тенджера с вода и ги варите за 10 мин. след завиране на водата. Изваждате бурканчетата с щипка и ги обръщате с капачката надолу за 12 часа. Съхранявате печените чушки на тъмно и хладно място....
Консервиране на коприва в бурканиКонсервиране на коприва в буркани
03 Април
Готовите буркани съхранявайте на тъмно....
Консервиране на домати за готвенеКонсервиране на домати за готвене
07 Февр.
Рецептата за Консервиране на домати за готвене е изпълнена....
Консервиране на люти чушлета (шипка)Консервиране на люти чушлета (шипка)
10 Януари
Нарежете копъра на ситно и обелените скилидки чесън на по две. Напукайте чушлетата на котлон или скара от двете страни, но не прекалявайте....
Консервиране на рибаКонсервиране на риба
11 Май
3
Ако по някаква причина имате излишък от риба, не е задължително да я сушите или да я осолявате. Можете да я консервирате и дълго време да се наслаждавате на вкуса й....
Няколко варианта за осоляване на рибаНяколко варианта за осоляване на риба
01 Юни
Осоляване на риба със суха сол Рибата се измива от слузта, почиства се от люспите и вътрешностите и се отцежда....
Ето как се осолява и маринова рибаЕто как се осолява и маринова риба
27 Януари
След като това стане, с него се заливат бурканите с консервирана риба. Те ще бъдат готови за консумиране след около 20 дни. Вашата маринована риба е готова!...
Консервиране на морковиКонсервиране на моркови
01 Окт.
1
Лесен начин за съхраняване на морковите е консервирането. От морковите могат да се приготвят нектари, туршии, както и могат да се замразят във фризера. Има един универсален метод за консервиране на моркови....
Консервиране на гювечКонсервиране на гювеч
26 Септ.
Начините на консервиране на зеленчуци за гювеч са два – замразяване и стерилизиране. Най-важното е да знаете от кои зеленчуци се приготвя гювечът, за да ги консервирате за зимата....
Технологията на консервиранеТехнологията на консервиране
10 Септ.
Надали можем днес да си представим времето, когато консервирането все още не е било открито, защото именно чрез технологията на консервиране можем да запазим продуктите си за много по-дълго време и да приемаме плодове...
Консервиране на патладжаниКонсервиране на патладжани
17 Август
Патладжаните можем да консервираме по доста различни начини. Започваме с патладжан в доматен сок, който можете да затворите в буркани....
Консервиране на черешиКонсервиране на череши
06 Юни
Сладкото от череши също е традиционен начин за консервиране на тези вкусни плодове....
Консервиране на маслиниКонсервиране на маслини
10 Дек.
Има много традиционни методи за консервиране на храни, които ограничават енергийните суровини и намаляват въглеродния отпечатък....
Риба на плочаРиба на плоча
17 Юли
1
С помощта на остър нож се правят по три прореза от двете страни върху кожата на ципурата (може и друг вид риба), след което се намазва отвътре и от вън с приготвената смес....
Риба на параРиба на пара
10 Март
1
Изберете филе от посочените риби, а ако не, може да ползвате и нарязана риба, като парчетата трябва да са с големина до 15 см. Рибата добре се осолява и се поръсва с черен пипер....
Риба на грилРиба на грил
25 Май
Осолете рибата, прибавете черен пипер на вкус и залейте с чаша балсамов оцет и зехтин и накълцания лук. Оставете да се маринова за половин или един час, след което загрейте грила и отцедете рибата....
Риба на шишРиба на шиш
22 Февр.
Почиствате рибата и я режете на порции. По желание може да овкусите вътрешността на рибите и да ги нанижете цели. Овкусявате със сол и черен пипер....
Риба на грилРиба на грил
25 Май
Осолете рибата, прибавете черен пипер на вкус и залейте с чаша балсамов оцет и зехтин и накълцания лук. Оставете да се маринова за половин или един час, след което загрейте грила и отцедете рибата....
Консервиране на лозови листаКонсервиране на лозови листа
11 Юли
Ако искате цяла зима да се наслаждавате на вкуса на лозовите листа и да ги използвате за вкусни и свежи ястия, консервирайте ги по желан от вас начин. Съществуват няколко метода за консервиране на лозови листа....
Консервиране на нераздробено месоКонсервиране на нераздробено месо
03 Март
1
Осоляването на месото е много древен метод за консервиране на големи парчета месо. Месото се съхранява дълго време благодарение на унищожаването на болестотворните бактерии в месото....