Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кокосов тарт с мирис на лятоБисквитите за този кокосов сладкиш се смилат и се заливат с разтопеното масло.
Притискат се по дъното и стените на форма за тарт или малка тавичка (диаметър 20 см) като се оформя и борд....
04 Май
Лятно мезе с мирис на мореПоднесете Лятното мезе с мирис на море с халба студена бира или добре охладена бутилка бяло вино!...
05 Юли
4
Лечебна ракия с левурдаЗаливат се с домашна ракия, докато се покрият, и се оставят да преседят 14 дни на топло и слънчево място.
След това ракията се прецежда и налива в стъклена бутилка....
06 Април
Греяна ракия с медСипете ракията в подходящ съд или чайник.
Загрейте я заедно с меда до кипване, снемете от котлона и дръжте затворен съда.
Поднесете греяната ракия с мед топла....
20 Ноем.
5
Парченце хляб премахва характерния мирис на карфиолЗа да са вкусни зеленчуците, трябва да знаете как да ги приготвяте. Така например пресните зеленчуци трябва да се варят винаги в подсолена вода – една чаена лъжичка сол на един литър.
След като водата кипне, сложете в...
08 Май
Как да премахна миризмата на загоряло?Когато кулинарните ни умения не са на ниво или сме по-разсеяни от обикновено, може да се стигне до инциденти в кухнята и из целия ни дом да се понесе неприятна миризма на изгоряло. Домакините, преминали през подобно препятствие...
13 Окт.
Ракия от джанкиОбикновено ферментацията трае 2 седмици на топло, като се бърка всеки ден по 2-3 пъти. Може да се добавят компоти, сиропи и сладка с изтекъл срок на годност. След това се изварява....
28 Ноем.
2
Ракия от царевицаСлед края на ферментацията материалът се дестилира. За получаване на по-чиста ракия е добре да се дестилира само течната част, което налага ферментиралата каша предварително да се прецеди....
28 Ноем.
3
Ракия от тикваТиквите се почистват от семките и се нарязват на малки парчета - колкото е възможно на по-малки.
От захарта се прави захарен разтвор в съотношение 4 части вода и 1 част захар....
29 Април
1
Ракия от джанкиОбикновено ферментацията трае 2 седмици на топло, като се бърка всеки ден по 2-3 пъти. Може да се добавят компоти, сиропи и сладка с изтекъл срок на годност. След това се изварява....
28 Ноем.
2
Ракия от царевицаСлед края на ферментацията материалът се дестилира. За получаване на по-чиста ракия е добре да се дестилира само течната част, което налага ферментиралата каша предварително да се прецеди....
28 Ноем.
3
Мезе за ракия и водкаИзмийте зеленчуците. Лукът намачкайте леко с малко сол. В голямо плато подредете листата маруля и дълги и тънки листове бекон.
Отгоре разпръснете резени домати, четвъртинки яйца и лука. Поръсете с още малко сол, черен...
04 Април
1
Козунак с ракия на конци, замесен в хлебопекарнаПуснете на програма за месене. Разтопете маслото и маста, прибавете към тях и олиото.
Когато започне хлебопекарната да бърка енергично започнете да добавяте по малко от мазнината, докато се усвои всичката....
08 Април
Супер мезе за ракия и бираЗахлупваме с капак и ги джуркаме, за да се овкусят добре и задушат!
Супер мезе за ракия и бира се получава!...
11 Февр.
Ликьор с домашна ракия и ягодиКато се разтопи се охлажда и се смесва с ракията, сипва се в шише и се слага в мазето или в хладилника за още 15 дни. След това се консумира....
31 Май
3
Мезе за ракия с люти чушлетаНарязваме големите чушки на дребно, а другите слагаме така. В тиганче слагаме чушките и маста.
Те ще си пуснат малко водичка. След като чушлетата се позапекат слагаме надробеното сирене....
25 Окт.
Компрес с ракия и черен пиперВнимателно рагърнете парче памук и го напоете с ракия.
Поръсете с черен пипер и увийте внимателно около гърлото.
Отгоре покрийте с вълнен шал и оставете да престои така една нощ.
Внимание!...
09 Януари
Домашна ракия от смокиниПрез следващите дни бъркайте кашата по няколко пъти на ден.
Може да добавите и малко дрожди, за да ускорите ферментацията.
След това ракията се дестилира....
21 Ноем.
10
Домашна ракия от ечемикОтвиваме зърната с тензух и ги потапяме в съда за ракия.
Преди да започнем да варим нашата ракия от ечемик, я оставяме поне 15-20 дена на слънчево място....
24 Януари